tag:blogger.com,1999:blog-4622069127555288175.post729375654313363480..comments2023-10-25T14:35:07.267+02:00Comments on Asturies Irredenta: A la sidre (III)Jose Antonio Castrohttp://www.blogger.com/profile/04580710349290859356noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4622069127555288175.post-23428515317943189792010-03-08T15:39:29.817+01:002010-03-08T15:39:29.817+01:00Guuuaaa¡¡¡ eso si que tien que prestar¡¡¡ espiches...Guuuaaa¡¡¡ eso si que tien que prestar¡¡¡ espiches como les d´anantes¡¡¡ cada vegada queden menos. Y, si, ya nos modernizaremos, pero pocu a pocu, que tamos garrando el tranquillo. <br />Gracies por pasate per equí Lluis, cuando vos gusta merita más la pena el trabayu.<br />Y por supuestu, sidra asgaya¡¡¡ a esfrutala:<br /> ToñoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4622069127555288175.post-6768726409157733192010-03-06T13:36:05.252+01:002010-03-06T13:36:05.252+01:00¡De una en una y dándole al grifo!
Corchadora te...¡De una en una y dándole al grifo!<br /> Corchadora tendréis, pero hay que modernizarse más.<br /> Con una goma se saca a un recipiente metálico. Las botellas se ponen, en fila, colgando de un pitorro, que las va llenando.<br /> Una vez llenas la sidra no rebasa. Sólo hay que ir cogiéndolas para llevarlas a la corchadora, dejando otra en su lugar.<br /> Los corchos tienen que mojarse en agua hirviendo, para meterlos con la corchadora.<br /> La sidra se sigue haciendo en la botella. Cuando está muy tierna, es un espectáculo, salta con gracia. Algunos les ponen cierre de alambre como a las botellas de sidra champanada.<br /> RicardoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4622069127555288175.post-64762464585297883772010-03-05T11:36:22.828+01:002010-03-05T11:36:22.828+01:00Jose Antonio , mui guapu'l blog y mui prestose...Jose Antonio , mui guapu'l blog y mui prestoses ya instructives estes semeyes . Bon trabayu<br /><br />Un abrazuLluisnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4622069127555288175.post-71083861004267624872010-03-05T10:32:06.898+01:002010-03-05T10:32:06.898+01:00Yá entamen a anunciar perende les espiches. Tovía ...Yá entamen a anunciar perende les espiches. Tovía hai chigres onde llanten un ramu lloréu a la puerta p'anunciales. A la primera que vaya, yo tamién voi brindar por toos vosotros. ¡Salú!.Lluis de Turiellos https://www.blogger.com/profile/03418614416333440672noreply@blogger.com